1. |
Дебелий В.Л. Удосконалення процесу обробки пива високим тиском з метою стабілізації його якості: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.Л. Дебелий ; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2005. — 19 с. — укp.Досліджено вплив високого тиску на фізико-хімічні, мікробіологічні показники та споживчі властивості пива з метою стабілізації його якості у процесі збереження. Теоретично обгрунтовано й експериментально встановлено параметри процесу стерилізації мікроорганізмів - основних шкідників пива: оцетокислих і молочнокислих бактерій, кишкової палички, дріжджів. Вивчено вплив тиску на фізико-хімічні властивості пива та розроблено комплексний показник якості готової продукції. Вперше одержано спектральні характеристики пива, обробленого тиском і показано підвищення його стабільності у процесі збереження. Експериментально встановлено залежність зміни об'єму пива від тиску. Розроблено апаратурно-технологічну схему установки для обробки пива високим тиском та запропоновано конструктивні рішення основних її елементів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.04 + Шифр НБУВ: РА337788
Рубрики:
|